FAQ

 • Hva er måltidshjelpen for barnehager?

  Matvareexpressen har utviklet en oppskriftsdatabase spesielt designet for barnehager. Vår «Lunsjekspert» har blitt sendt ut til barnehager av varierende størrelser for å kartlegge deres behov. Etter dette har vi satt sammen 100 oppskrifter og lagd tre versjoner av hver oppskrift som er beregnet på antall barn: 30 barn, 50 barn og 70 barn. I hver oppskrift blir det opplyst om næringsinnhold og mengde mat pr. barn.

  Hovedprinsippet i «Måltidshjelpen» er at det skal være enkelt for de ansatte å lage god og riktig mat som er tilpasset barna i barnehagene.

  Måltidene i barnehagen er en utrolig viktig del av hverdagen. Barna skal få i seg næring og lære seg gode vaner når det gjelder kosthold. I tillegg skal måltidene være spennende og velsmakende. Barna skal også utfordres og de skal lære seg hvordan man hjelper til med enkle gjøremål på kjøkkenet. Dette er noe vi i Matvareexpressen tar på alvor og vi ønsker å hjelpe til med ved å tilby dere Måltidshjelpen.

  Måltidshjelpen skal samle barna rundt et godt, sunt og lærerikt måltid.

  Oppskriftspakkene har et oppsett og en fremgangsmåte man kan stole på. De er lett tilgjengelig i MVE sin nettbutikk, og kan enkelt handles sammen med andre varer.

  Vi ønsker også at oppskriftene skal kunne brukes på en slik måte at man kan involvere barna praktisk i matlagingen. Måleenhet vil etter beste evne ikke inneholde gram, halve grønnsaker etc. Vi skal holdes oss til enkle begreper og så mye «helt» som mulig. Da vil vi ikke bare gjøre oppskriftene mer lettforklarlig, vi vil også bidra til å redusere matsvinn og plastbruk.

  Sist oppdatert: 28.01.2020
 • Hensikten med Måltidshjelpen

  VI SKAL:
  • Gjøre det lettere å følge retningslinjene til helsedirektoratet
  • Gjøre det lettere å tilby et sunt og variert kosthold
  • Gjøre matlaging inspirerende og enkelt for de ansvarlige
  • Ha gode råvarer, stort utvalg, og gode priser
  * Gjøre det lettere for barnehager å servere spennende mat, men samtidig forholde seg til stramme budsjetter.

  Sist oppdatert: 28.01.2020
 • Fysisk oppskriftshefte

  Vi har trykket opp fysisk oppskriftshefte som inneholder alle oppskriftene. Disse vil bli delt ut til matansvarlige i hver barnehage. Man kan også finne den i sin helhet digitalt HER_LENKE.

  Sist oppdatert: 28.01.2020