Detaljer
1. Ha mel, 1 pose tørrgjær, 2 ts. salt og 2 ts. sukker i en eltebolle.
2. Begynn eltingen på lav hastighet å spe inn 8 dl. romtemperert vann. Øk hastigheten å elt deigen i 10-15 minutter.
3. La deigen heve i minst 60 minutter til den har doblet seg i størrelse.
4. Skrap deigen utav bollen, bruk en slikkepott. Fordel den så i 30 like emner.
5. Dryss mel over å rull de til rundstykker, legg de på et stekebrett med bakepapir.
6. Press de flat og dekk de til med et kjøkkenhåndkle. De bør etterheve i 30 minutter før du steker de i 10-12 minutter i en forhåndsvarmet ovn på 220 grader varmluft.
7. Avkjøl rundstykkene på rist.
Tips fra Kokken: Lag opp masse rundstykker som du kan fryse. Da har du alltid bakverk tilgjengelig om det trengs.
1 barneporsjon er beregnet til: 1stk. rundstykke
Vanskelighetsgrad: Enkel. Tid: 90-120 minutter Antall barn: 30 stk. Barnevennlighet: Ja, det kan være med å bake rundstykker
Tilleggsinformasjon
Informasjon om merkeordning | Kilokalorier (kcal) 149 |
---|