# 10 Grove hveteboller

Å lage boller er en perfekt aktivitet for barna!

Tidsbruk: 3 timer | Letthetsgrad: enkel
Tips: Elt deigen i to omganger om du ikke har stor nok eltebolle. De resterende eggene kan brukes til en god omelett.
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Bland alle tørrvarer i eltebollen.
2. Varm opp melken til den er lunken, tilsett romtemperert smør.
3. Begynn å elt deigen mens du sper inn melk og smør. Tilsett seks egg.
4. Elt deigen på middels hastighet i 10 minutter. Da skal den slippe bollen lett.
5. Dekk deigen med plastfolie å la den heve til dobbel størrelse.
6. Form boller som du legger ut på stekebrett med bakepapir.
7. Stek i forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 12-14 minutter.
8. Avkjøl på rist

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Tine Meierismør Folie 500g
    Hvetemel 2kg Regal
    Grovbakst 1kg Møllerens
    Sukker 1 Kg Eldorado
    Tørrgjær Original 5 Pk Idun
    Spis Meg Egg L Brett 20 Stk
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen