# 31 Lapskaus

Barna kan være med å kutte grønnsaker

Tidsbruk: 45-60 | Letthetsgrad: enklere
Tips: Syntes du lapskausen blir for tynn? Ha i litt potetmos pulver og kok et par minutter. Da blir den tykkere.
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Skrell poteter, løk, sellerirot og gulrot. Kutt de så i små terninger.
2. Stek løken, sellerirot og gulrot raskt i en vid panne. Ha i potetene og nok vann til at det dekker grønnsakene.
3. Tilsett 1 buljongterning per liter vann. La grønnsakene småkoke i 20-30 minutter til det begynner å bli tykt.
4. Tilsett pølsene du har kuttet i små biter og kok lapskausen et par minutter til.
5. Smak til med salt og pepper.

1 barneporsjon er beregnet til: 150 g grønnsaker, 50 g pølser

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Kjøttpølse U/skinn 880g Skjeggerød Fryst
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Løk - Antall Stk
    Sellerirot - Kg
    Kjøttbuljong Terning 16 Stk 64g Toro
    Potetmos Vanlig 90g Mills
    Husk å logge inn!
  • Kjøttpølse U/skinn 880g Skjeggerød Fryst
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Løk - Antall Stk
    Sellerirot - Kg
    Kjøttbuljong Terning 16 Stk 64g Toro
    Potetmos Vanlig 90g Mills
    Husk å logge inn!
  • Kjøttpølse U/skinn 880g Skjeggerød Fryst
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Løk - Antall Stk
    Sellerirot - Kg
    Kjøttbuljong Terning 16 Stk 64g Toro
    Potetmos Vanlig 90g Mills
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen