# 45 Ertesuppe med potet og løk

Barna kan være med og skrelle å kutte grønnsaker.

Tidsbruk: 45-60 min | Letthetsgrad: enklere
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Skrell poteter, løk og hvitløk. Kutt de i terninger som du steker raskt i en vid kjele med litt olje.
2. Ha i 2,5 liter vann per kilo potet og 2 stk. buljongterninger av kylling.
3. La suppen koke til potetene er ferdig, dette tar ca. 25-30 minutter.
4. Når potetene er ferdig kokt tilsetter du fryste erter og gir det et oppkok.
5. Tilsett creme fraiche og mix suppen glatt med en stavmikser.
6. Smak til med salt og pepper.
7. Dryss over litt vårløk før servering om ønskelig.

1 barneporsjon er beregnet til: ca 2dl suppe.

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Potet Løsvekt Hele Kilo
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kyllingbuljong 80g Toro
    Tine Crème Fraîche 300 Ml
    Selskapserter 250g Eldorado
    Jozo Salt U/jod 1 Kg
    Pepper Sort Malt 46g Gl Hindu
    Husk å logge inn!
  • Potet Løsvekt Hele Kilo
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kyllingbuljong 80g Toro
    Tine Crème Fraîche 300 Ml
    Selskapserter 250g Eldorado
    Jozo Salt U/jod 1 Kg
    Pepper Sort Malt 46g Gl Hindu
    Husk å logge inn!
  • Potet Løsvekt Hele Kilo
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kyllingbuljong 80g Toro
    Tine Crème Fraîche 300 Ml
    Selskapserter 250g Eldorado
    Jozo Salt U/jod 1 Kg
    Pepper Sort Malt 46g Gl Hindu
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen