# 62 Kyllingboller med couscous, paprika og tsatziki

Barna kan være med å forme kjøttbollene.

Tidsbruk: 60-90 min | Letthetsgrad: enkel
Tips: Bruk litt vann på hendene når du former kjøttbollene, da fester ikke kjøttet seg så lett til hendene.
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Bland sammen kyllingkjøttdeig med krydder etter smak. Form de til små eller mellomstore boller.
2. Stek i en stekepanne til de får en fin gyllen farge. Så steker du de ferdig i ovn på 160 grader varmluft til de er gjennomstekt.
3. Bland paprika mix med litt olje og hell i en ildfast form eller fordel de på et stekebrett. Stek på 160 grader varmluft samtidig som du steker kyllingen.
4. Kok opp vann og hell over couscous til det dekker. Dekk til med plastfolie og la couscousen trekke til den har absorbert vannet.
5. Rasp agurken, sil av litt av væsken før du blander det med yoghurten. Smak til med sitron, finhakket hvitløk og salt etter ønske.

1 barneporsjon er beregnet til: ca. 100 g kyllingkjøttdeig, 40 g couscous, 25 g paprika, 25 g tsatziki.

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Kyllingkjøttdeig 1000g Ytterøy Halal Frys
    Couscous 500g Eldorado
    Paprika Mix Terning 2kg (fryst)
    Naturell Yoghurt 500g Tine
    Agurk Norsk Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Sitroner - Stk
    Husk å logge inn!
  • Kyllingkjøttdeig 1000g Ytterøy Halal Frys
    Couscous 500g Eldorado
    Paprika Mix Terning 2kg (fryst)
    Naturell Yoghurt 500g Tine
    Agurk Norsk Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Sitroner - Stk
    Husk å logge inn!
  • Kyllingkjøttdeig 1000g Ytterøy Halal Frys
    Couscous 500g Eldorado
    Paprika Mix Terning 2kg (fryst)
    Naturell Yoghurt 500g Tine
    Agurk Norsk Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Sitroner - Stk
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen