# 85 Svenske kjøttboller med bakte grønnsaker

Tidsbruk: 45-60 min | Letthetsgrad: enklere
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Sett potetene på kok, når de er ferdig siler du av vannet, blander med grønnsaker og steker på 180 grader varmluft i 15-20 minutter til de får en fin farge og er ferdig stekt. Gjør klar sausen med kjøttbollene mens potetene koker.
2. Lag brunsaus av 1 liter vann, 60 gram mel og 60 gram smør og ½ stk buljongterning. Beregn 1 dl saus per barn.
3. Når sausen har kokt opp, ha i kjøttbollene og la de småkoke. Smak til med krydder etter ønske.
4. Server kjøttboller i brun saus med bakte grønnsaker.

1 barneporsjon er beregnet til: 100 g kjøttboller, 150 g grønnsaker med potet

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Stekte Kjøttboller 1kg Skjeggerød Fryst
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Melange Margarin 500g
    Hvetemel 2kg Regal
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Brokkoliblanding Rustikk 2kg Findus
    Husk å logge inn!
  • Stekte Kjøttboller 1kg Skjeggerød Fryst
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Melange Margarin 500g
    Hvetemel 2kg Regal
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Brokkoliblanding Rustikk 2kg Findus
    Husk å logge inn!
  • Stekte Kjøttboller 1kg Skjeggerød Fryst
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Melange Margarin 500g
    Hvetemel 2kg Regal
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Brokkoliblanding Rustikk 2kg Findus
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen