# 89 Bakt plukkfisk med råkost

Barna kan være med å lage råkost salaten

Tidsbruk: 60-90 min | Letthetsgrad: enkel
Tips: Har du rester av fisk er dette en perfekt mulighet til og bruke det opp.
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Skrell poteter, del de i grove biter og ha i en gryte. Dekk potetene med vann og kok til potetene er ferdig. Sil av vannet før du moser potetene. Lag potetstappe med melk, smak til med salt og pepper.
2. Tin fisken og dryss litt salt på den. Legg fisken i en stor bolle eller gryte. Kok opp vann og hell over fisken til det dekker. La fisken trekke i 10-15 minutter til den er ferdig. Sil av vannet og bland med potetstappen.
3. Ha over i en ildfast form og stek på 200grader i 25-30 minutter til de har fått en gylden farge.
4. Server med en råkost av reddik, gulrot, eple og sukkererter.

1 barneporsjon er beregnet til: 75 g fisk, 125 g potet, ca 25 g melk og 50 g råkost.

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Seifilet 400g Blokk First Price
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Laktosefri Lettmelk 1,0 % Fett 1 Liter Tine
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Reddik Pk.
    Epler Rød - Antall Stk
    Sukkererter Runde 250g Pk
    Husk å logge inn!
  • Seifilet 400g Blokk First Price
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Laktosefri Lettmelk 1,0 % Fett 1 Liter Tine
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Reddik Pk.
    Epler Rød - Antall Stk
    Sukkererter Runde 250g Pk
    Husk å logge inn!
  • Seifilet 400g Blokk First Price
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Laktosefri Lettmelk 1,0 % Fett 1 Liter Tine
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Reddik Pk.
    Epler Rød - Antall Stk
    Sukkererter Runde 250g Pk
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen