Barna kan være med på å kutte grønnsaker
1. Begynn med hvitsausen. I en vid gryte rører du sammen hvetemel og olivenolje på middels varme, så sper du inn melken i en tynn stråle men du visper. La sausen koke på lav varme, men pass på at den ikke svir seg i bunn.
Smak til med salt og pepper.
2. Kok opp 3 liter vann som du skal koke pastaskruene i, ha i litt salt.
4. Kutt brokkoli og blomkål i grove buketter. Gulrot, løk og purreløk kutter du i tynne strimler.
5. Kok pastaen i vannet (den skal koke i 12 minutter), de siste 3 minuttene har du i grønnsakene. Sil av vannet og bland inn den hvite sausen. Smak til med krydder etter ønske.
6. Ha alt i en ildfast form og topp med revet ost.
7. Stek på 180 grader i 30 minutter til osten er gyllen.
1 barneporsjon er beregnet til: 200 g grateng.