# 18 Servelat med potet og spinatstappe

La barna være med å kutte grønnsaker eller lage stappe.

Tidsbruk: 60-90 min | Letthetsgrad: enkel
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Skrell potetene og sett de på kok.
2. Mens de står og koker, kutter du servelaten i tynne skiver og steker dem i en panne til de får en fin farge. Legg de på et stekebrett og sett de inn i ovnen på 160 grader før servering slik at de er varme.
3. Skrell gulrot og kutt i fine biter, kutt brokkolien i samme størrelse. Kok først gulroten i et par minutter før du har i brokkolien. Når grønnsakene er ferdig kokt siler du av vannet.
4. Sil vannet av potetene og lag stappe med melk, se an hvor mye melk du trenger. Tilsett spinaten og smak til med salt og pepper
5. Server alt varmt.

1 barneporsjon er beregnet til: 125 g servelat, 100 g potetstappe, 50 g grønnsaker

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Bønes Servelat 1kg
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Spinat Flowpack 500g
    Brokkoli Norsk Pr Stk
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Laktosefri Lettmelk 1,0 % Fett 1 Liter Tine
    Jozo Salt U/jod 1 Kg
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen