# 29 Mellomgrove rundstykker/polarbrød – 30 stk.

Barna kan være med å forme rundstykkene.

Tidsbruk: 90-120 min | Letthetsgrad: enkel
Tips: Lag opp masse rundstykker som du kan fryse. Da har du alltid bakverk tilgjengelig om det trengs.
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Ha 1 kg mel, 1 pose tørrgjær, 2 ts salt og 2 ts sukker i en eltebolle.
2. Begynn eltingen på lav hastighet og spe inn 8 dl. romtemperert vann. Øk hastigheten og elt deigen i 10-15 minutter.
3. La deigen heve i minst 60 minutter til den har doblet seg i størrelse.
4. Skrap deigen utav bollen, bruk en slikkepott. Fordel den så i 30 like emner.
5. Dryss mel over å rull de til rundstykker, legg de på et stekebrett med bakepapir.
6. Press de flat og dekk de til med et kjøkkenhåndkle. De bør etterheve i 30 minutter før du steker de i 10-12 minutter i en forhåndsvarmet ovn på 220 grader varmluft.
7. Avkjøl rundstykkene på rist.

1 barneporsjon er beregnet til: 1stk. rundstykke

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Grovbakst 1kg Møllerens
    Tørrgjær Original 5 Pk Idun
    Jozo Salt U/jod 1 Kg
    Sukker 1 Kg Eldorado
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen