La barna være med og legge lagene i lasagnen.
1. Begynn med kjøttsausen. Skrell og kutt gulrot, sellerirot og løk i terninger. Stek kjøttdeig i en vid panne og ha i grønnsakene og de hakkede tomatene. La sausen småkoke på middels varme.
2. Mens kjøttsausen står og koker lager du hvitsaus. Bruk 60 g smør og 60 g hvetemel pr liter melk.
3. Har du barn med glutenallergi eller laktoseintoleranse bruker du maizena og laktosefri melk som erstatning.
4. Kjøttsausen skal koke til alle grønnsakene er mør og den har blitt litt tykk, smak den til med krydder etter ønske.
5. Monter lasagne med et lag kjøttsaus, så hvitsaus og så lasagne plater.
6. Ha kun to lag med lasagneplater og avslutt det siste og tredje laget med ost istedenfor pasta.
7. Stek lasagnen på 170 grader varmluft til pastaplatene er ferdig og osten er gyllen. Dette tar 45-60 minutter.
8. Server med salat og tomatbåter.
1 barneporsjon er beregnet til: 200 gram lasagne og 25 gram salat.