La barna panere fisken
• 5 liter grønnsakskraft
• 2 kg frossen spinat
• 2,6 kg kikerter
• stk gul løk kuttes i biter
• 2 fedd hvitløk finhakkes
• 6 dl fløte/kokosmelk/gryr
• 2 ts muskatnøtt
• 2 ts salt (hvis man bruker ferdig buljong eller kraft er disse veldig salte, smak til før du salter mer)
• ts kajennepepper
• 2 ts pepper
• 0,5 stk sitron valgfritt
• 20 stk egg
Fremgangsmåte
Kutt grønnsaker og kok opp i kraften med spinat og kikerter.
Mos med stavmikser. Tilpass evt væske for konsistens/smak
Krydre og smak til. Kok egg 0 min.
Server med kokt egg og urtekrutonger. Urtekrutonger er en enkel og fin aktivitet å ta med barna på å lage. Da unngår man å kaste brød og kan tilsette de urtene man vil.
Nb: Lag gjerne grønnsakskraft selv av skrell og avskjær fra grønnsaker + rester av grønnsaker. Da har du kontroll på saltinnhold og samtidig bruker opp rester.
Allergener: gluten, melk
Tilpasninger: Suppen er vegetar og kan lages helt vegansk ved bruk av melkefri fløte (gryr) eller kokosmelk.
Melk: Bruk Gryr, soyafløte eller kokosmelk.
Gluten: Bytt ut krutonger i suppa og server med glutenfritt, ristet brød istedenfo