# 69 potet- og purreløksuppe

Barna kan være med å skrelle og kutte grønnsaker.

Tidsbruk: 45-60 min | Letthetsgrad: enklere
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Tone Ilstad Hågensen - Norlandia

Fremgangsmåte

• 0 l vann_x000D_
• 3 kg ferdigrenset gresskar_x000D_
• kg løk_x000D_
• 500 g stangselleri_x000D_
• 500 kg gulrot_x000D_
• l kokosmelk_x000D_
• 50 g grønnsaksbuljong_x000D_
• 2 ts chili_x000D_
• 6 fedd hvitløk_x000D_
• 3 ts ingefær_x000D_
_x000D_
Fremgangsmåte_x000D_
Grovhakk grønnsakene og kok de møre. Ha i krydderet og kokosmelk, småkok videre._x000D_
Bruk stavmikseren til alt er most._x000D_
La småkoke videre i 0 min._x000D_
Smak til med salt og pepper._x000D_
Server med hjemmebakt gresskarkjernebrød eller andre rundstykker._x000D_
Brødet bakes med egen oppskrift, husk å tilsette gresskarkjerner, enten fra gresskaret eller innkjøpt._x000D_
Revet gresskar kan også fint tilsettes i brødet. Se norlandiabrodet.no for oppskrift._x000D_
Tips: Gresskaret kan fint byttes ut med søtpotet._x000D_
Gresskarkjerner kan ristes med salt i ovnen og gir ekstra crunch til suppen_x000D_
_x000D_
Allergener: Selleri, gluten_x000D_
_x000D_
Tilpasninger: Selleri kan kuttes ut. Merk at buljong varierer i innhold. Sjekk for allergener. Retten er vegansk._x000D_
Gluten: Server glutenfritt, grovt brød eller rundstykker til suppen._x000D_
Tirsdag

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

Tilbake til Måltidshjelpen