# 7 eltefritt brød 3 brød

Tidsbruk: 3-4 timer | Letthetsgrad: enkel
Tips: Deigen er litt bløtere enn vanlig, så ha dette i bakhodet når du skal bake.
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Tone Ilstad Hågensen - Norlandia

Fremgangsmåte


• 3 kg squash
• 2 kg potet
• 2 kg gulrot
• 3 gul løk
• 2 stk purreløk
• 4 l vann
• l matfløte
• 4 stk kinesisk hvitløk/ alt 8 fedd hvitløk
• persille
• salt & pepper
• olivenolje
Fremgangsmåte
. Start med å kutte grønnsakene i medium store biter.
2. Kutt ned hvitløk, løk og purreløk i grove biter.
3. Ha olje i gryta, og start med å surre løken og hvitløken til det er blankt.
4. Tilsett vann og fløte, la koke til grønnsakene er møre.
5. Bruk stavmikser.
6. Smak av med salt, pepper & fersk persille
Serveres med grovt Norlandiabrød og smør

Allergener: gluten (i brød)
Tilpasninger: bruk Gryr eller annen plantebasert fløte for vegansk/melkeallergi
Gluten: server glutenfrie rundstykker eller brød til
Melk: Plantebasert fløte

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Hvetemel 2kg Regal
    Grovbakst 1kg Møllerens
    Tørrgjær Original 5 Pk Idun
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen