Barna kan være med å kutte grønnsaker
• 5 gul løk (fin hakket)
• 4 stk kinesisk hvitløk/ 8 stk båter hvitløk (fin hakket)
• 200 g frisk ingefær (revet)
• ,5 dl olivenolje
• 5 ss gurkemeie
• ½ dl karri
• 5 ss garam masala
• 2 L tørre røde linser
• 3 L vann
• ,5 L hermetiske tomater
• 5 ts salt
• 3 ts pepper
• Saften av 5 stk. lime
• 2,5 potte frisk koriander
• kg fullkornsris (kan ev bruke quinoa)
• Valgfritt: Vegansk eller vanlig creme fraiche
Fremgangsmåte
. Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek til det er mykt og blankt i en varm kjele med olje. Tilsett krydder og stek
videre i ett minutt.
2. Ha i linser og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og la det koke i ca. 20-25 minutter. Linsene skal være myke,
og gryten skal ha konsistens som en litt rennende grøt.
3. Smak til med salt, pepper og limesaft. Rør om slik at du unngår at det brenner seg.
4. Tilsett litt mer vann eller buljong om linsene absorberer all væsken.
5. Kok ris etter anvisning på pakken.
Server linsegryten rykende varm sammen med ris og gjerne hakket koriander. Vegansk creme fraiche eller vanlig creme
fraiche kan også serveres til.
Allergener: Ingen
Tilpasninger: Retten er vegansk, gluten, egg og melkefr