Gjør klar grønnsakene og fisken først, så kan barna lage sine egne skattekister.
• 0 skiver daggammelt brød
• 0 egg
• 2 dl melk eller vann
• kg spinat, frisk eller fryst
• 2 kg blomkål
• kg brokkoli
• 2 løk
• 3 ss sennep
• 2 ts muskatnøtt
• 4 fedd hvitløk
• 00 g revet hvitost
• Salt og pepper
• ,5 kg bulgur
• 3 l vann
Fremgangsmåte
.Skjær brødet i terninger
2.Pisk egg, melk/vann, muskat og sennep sammen, bland i brødterningene
3.Del grønnsakene og stek med olje i panne med hvitløk. Ha i spinat og fres videre til spinaten(frisk) faller sammen.
4.Smør tre ildfaste former og legg brødblanding og grønnsakene lagvis. Klapp godt sammen og avslutt med ost på
toppen.
5.Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 min. Den skal være fast og gyllen.
6.Kok opp vann og ha i bulgur, la småkoke i 0 min under omrøring. Smak til med litt salt og pepper.
Server gjerne fiskegrateng sammen med råkostsalat av raspet gulrot og eple.
Allergener: melk, gluten og egg
Tilpasninger: Det enkleste vil nok være å servere en annen rett tilpasset allergier da dette er en typisk
«resterett» med flere allergener. Lag for eksempel en enkel pastarett med ulike grønnsaker og bønner/linser.
Vegansk creme fraiche eller fløte.
Gluten: Glutenfritt brød kan benyttes. Må da lages i egen form. Bulgur byttes mot quinoa.
Melk: Bruk eventuelt plantebasert melk eller gryr og melkefri ost.
Egg: Egen rett, for eksempel ostesmørbrød med grønnsaker ved siden av eller som nevnt under tilpasninger.