# 80 Kjøttkaker i brun saus

Tidsbruk: 60-90 min | Letthetsgrad: enkel
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Sett potetene på kok.
2. Lag brunsaus av 1 liter vann, 60 gram mel og 60 gram smør og ½ stk buljongterning. Beregn 1 dl saus per barn.
3. Når sausen har kokt opp, ha i kjøttkakene og la de småkoke. Smak til med krydder etter ønske.
4. Kok ertene rask i kokende vann. Sil av vannet.

Server med tyttebærsyltetøy

1 barneporsjon er beregnet til: ca 100 g kjøttkaker i saus, 60 g potet, 40 g tilbehør

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Kjøttkaker 1kg Skjeggerød Fryst
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Melange Margarin 500g
    Hvetemel 2kg Regal
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Erter 350g First Price
    Tyttebærsyltetøy 960g First Price
    Husk å logge inn!
  • Kjøttkaker 1kg Skjeggerød Fryst
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Melange Margarin 500g
    Hvetemel 2kg Regal
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Erter 350g First Price
    Tyttebærsyltetøy 960g First Price
    Husk å logge inn!
  • Kjøttkaker 1kg Skjeggerød Fryst
    Tine Lettmelk 1% Fett 1 Liter
    Melange Margarin 500g
    Hvetemel 2kg Regal
    Potet Løsvekt Hele Kilo
    Erter 350g First Price
    Tyttebærsyltetøy 960g First Price
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen