La barna lage sine egne tacolefser.
• 2,5 kg kyllingkjøttdeig_x000D_
• 3 ss olje_x000D_
• kg hakkede tomater_x000D_
• 0,5 l vann_x000D_
• 200 g erter_x000D_
• 500 g revne gulrøtter_x000D_
• stor løk_x000D_
• Salt og pepper_x000D_
• kg potetmos, hjemmelaget_x000D_
• 2 l vann_x000D_
• ½ l melk_x000D_
• ss muskat_x000D_
• Salt og pepper_x000D_
• 00 g revet ost_x000D_
• 2 isbergsalat_x000D_
• agurk_x000D_
• 2 tomater_x000D_
• 00 g mais_x000D_
Potetmos: _x000D_
• -,5 kg potet_x000D_
• 50g smør_x000D_
• 5 dl melk_x000D_
• Salt, Pepper, Revet muskatt (smak til)_x000D_
Fremgangsmåte_x000D_
. Skrell poteter og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet. Varm opp melken til rett under _x000D_
kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis. Smak til _x000D_
med salt, pepper og muskat._x000D_
2. Stek kjøttdeigen i kjele med olje. Ha i hakkede tomater og vann, kok opp. Kutt grønnsakene og ha i gryta _x000D_
sammen med ertene og krydderet, la det småkoke i 0 min. Smør ildfaste former og ha kjøttdeigblandingen i. _x000D_
Legg potetmosen som et lokk på toppen, strø på ost. Sett formene i ovn på 60 grader i 5 min til osten er _x000D_
gylden._x000D_
3. Skjær opp salaten og grønnsakene og bland de sammen. Server med dressing hvis ønskelig_x000D_
_x000D_
Allergener: melk_x000D_
Tilpasninger: Kan lages med halal kjøttdeig. Eventuelt en vegetarisk variant med linser, sopp og grønnsaker _x000D_
istedenfor kjøtt. _x000D_
Melk: Bruk plantebasert melk (soya, havre, gryr fløte), melkefritt smør og utelat ost.