Deigen er gøy for barna å være med å lage.
• 8 stk aromasopp_x000D_
• 3 løk_x000D_
• 3 gulbete_x000D_
• 3 skive sellerirot_x000D_
• 6 ss olivenolje_x000D_
• 4 ts tørket timian_x000D_
• 6 sjalottløk_x000D_
• 6 båter hvitløk_x000D_
• 6 ss olivenolje_x000D_
• 800 g arborioris (risottoris)_x000D_
• 3,2 L grønnsakbuljong (utblandet)_x000D_
• 6 ss revet parmesan_x000D_
• 6 ss sitronsaft_x000D_
• 6 ss finhakket frisk kruspersille_x000D_
Fremgangsmåte_x000D_
. Sett ovnen på 200 grader. Skyll, rens og skrell grønnsakene. Del sopp, løk, bete og selleri i små båter eller _x000D_
terninger. Bland med olivenolje og timian. Legg dette på stekebrett kledd med bakepapir og bak i varm ovn i _x000D_
ca 5. minutter._x000D_
2. Finhakk sjalottløk og hvitløk._x000D_
3. Bruk en vid, gjerne tykkbunnet, kjele og fres løken blank i olje på middels varme._x000D_
4. Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank._x000D_
5. Hell på varm buljong - litt av gangen._x000D_
6. Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen _x000D_
nesten er ferdigkokt. Bland i parmesan. Rør rundt._x000D_
7. Risottoen skal ha en kremet konsistens. Spe med mer væske om den blir for tykk._x000D_
8. Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft._x000D_
9. Bland bakte grønnsaker med risottoen. Kok opp. Server med et dryss av persille._x000D_
_x000D_
Allergener: melk, selleri_x000D_
Tilpasninger: Kan lages uten parmesan Gluten: server glutenfrie rundstykker eller brød til_x000D_
Melk: lag risotto uten ost_x000D_
Selleri: sellerirot kan byttes ut med en annen grønnsak. Pastinakk, gresskar eller søtpotet for eksempel.