Barna kan være med å kutte grønnsaker.
• 5 stk løk_x000D_
• 0 fedd hvitløk_x000D_
• 0 stykker gulrøtter, Store_x000D_
• 0 stilker stangselleri_x000D_
• 5 stk laurbærblad_x000D_
• 0 ts oregano, Tørket_x000D_
• 5 ts fennikelfrø, Knuste_x000D_
• 3 kg kyllingkjøttdeig_x000D_
• 3 bokser røde linser, ferdig kokt, skyll av _x000D_
• 0 bokser hermetiske tomater, Knuste_x000D_
• l grønnsaksbuljong_x000D_
• 25 ss olivenolje_x000D_
• salt og kvernet pepper_x000D_
• sukker, En god klype sukker_x000D_
• basilikumblader, Frisk til servering_x000D_
• 40 - 50 stykker lasagneplater_x000D_
Ostesaus:_x000D_
• 250 g smør_x000D_
• 200 g hvetemel_x000D_
• 2.5 l melk, Varm_x000D_
• salt og kvernet pepper_x000D_
• muskatnøtt, Revet_x000D_
• kg revet ost_x000D_
Fremgangsmåte_x000D_
Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og stangselleri i små terninger. Varm 3 ss olje i en stor stekepanne. Fres løk og _x000D_
hvitløk i noen minutter til løken er gyllen. _x000D_
Tilsett gulrøtter, stangselleri og krydder. Fres videre til alle grønnsakene er myke og har fått litt farge. Det tar cirka 0_x000D_
minutter._x000D_
Ta grønnsaksblandingen ut av pannen så lenge. Varm pannen opp på nytt, tilsett resten av oljen og stek _x000D_
kyllingkjøttdeigen. Hell grønnsakene tilbake i pannen sammen med knuste tomater, grønnsakskraft, en klype salt og _x000D_
sukker. La sausen putre halvveis under lokk, i en halv time. Rør om med jevne mellomrom og smak kjøttsausen til med _x000D_
salt og kvernet pepper._x000D_
Ostesausen_x000D_
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Rør inn melet og tilsett melken under kraftig visping, for å unngå klumper i _x000D_
sausen. La sausen småkoke under stadig omrøring i cirka 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og revet muskat. _x000D_
Trekk kasserollen vekk fra varmen og visp halvparten av osten inn i sausen. Bruk en mellomstor ildfast form og smør _x000D_
den lett med olje._x000D_
Dekk bunnen med et lag kjøttsaus, legg på pastaplater og dekk platene med litt ostesaus. Fortsett sånn lagvis med _x000D_
kjøttsaus, pastaplater og ostesaus. Avslutt med pastaplater og ostesaus._x000D_
Dryss over resten av osten og stek lasagnen i ovn ved 200 grader i cirka 40 minutter_x000D_
_x000D_
Allergener: Selleri, gluten, melk_x000D_
Tilpasninger: Kan lages med halal kyllingkjøtt eller bruke bare røde linser istedenfor kjøtt for en vegetarisk _x000D_
variant. _x000D_
Gluten: Server glutenfritt, grovt brød eller rundstykker til suppen. _x000D_
Selleri: kan sløyfes_x000D_
Melk: Bruk eventuelt plantebasert melk og melkefri margarin. Sløyf ost eller bruk en melkefri ost. Avslutt _x000D_
med hvit saus på toppen hvis ost utelates.