La barna være med å fylle muffinsformene.
• 2,4 kg kyllingbryst uten skinn og bein _x000D_
• 400 g champignon, ca. 5-20 stk. kuttes i skiver/ biter _x000D_
• 800 g brokkoli ca. 2 bunter evt. sukkererter, aspargesbønner e.l. _x000D_
• 3 dl fløte_x000D_
• 3 fedd hvitløk, finhakkes _x000D_
• neve fersk estragon evt. et par ts tørket_x000D_
• 2 ss estragoneddik om man får tak i/ evt. hvitvins- eller sherry eddik _x000D_
• 0,5 stk. chili finhakkes _x000D_
• 2 ts malt koriander _x000D_
• 2 ts pepper_x000D_
• 2 ts salt _x000D_
• 4 ss smør_x000D_
Fremgangsmåte_x000D_
Sett ovnen på 80 grader varmluft. Kutt kyllingen i biter og ha i form med litt olje, smør, hvitløk, chili og krydder. Stekes_x000D_
i 8 min. Kutt og stek champignon og grønnsaker. Bland alt med kyllingen og fløten. La putre i ovnene i 0 min til ca._x000D_
Potetmos_x000D_
• 4 kg skrelte poteter _x000D_
• 4 dl melk_x000D_
• 00 g smør_x000D_
• ts malt muskatt_x000D_
• ts salt _x000D_
• ts pepper_x000D_
Fremgangsmåte_x000D_
Kok potetene og mos dem sammen med smør og melk. Krydre og smak til. _x000D_
_x000D_
Allergener: Melk_x000D_
Tilpasninger: For vegetar kan kylling byttes mot eksempelvis blomkål og kikerter. For halal, bruk halal kylling _x000D_
og tilbered i egen form. _x000D_
Melk: Bruk melkefritt smør, melkefri rømme/creme fraiche, melkefri fløte og ev soya eller havredrikk.