Barna kan være med å kutte grønnsaker.
1. Lag hvitsaus av melk, mel og olivenolje. Beregn 60 gram olje og mel per liter mel. Ha i 1 ts finhakket hvitløk per liter melk i sausen.
2. Skrell potet og kutt i tynne skiver, la potetene koke litt i hvitsausen på lav varme. Bruk helst en litt vid gryte.
3. Del blomkål, tomat og pølser i tynne skiver. Husk og fjern skallet på pølsene. Bland sammen med hvitsaus og potet. Smak til sausen med krydder etter ønske.
4. Ha over i ildfaste former, dryss over ost og stek på 180 grader i 30 minutter til osten er gylden og grønnsakene er mør.
Server med kokte erter.
1 barneporsjon er beregnet til: 200 g grateng med 50 g potet, 75 g pølse, 50 g blomkål, 25 g saus og 2 ss kokte erter.